Over mij

Ik ben Els de Kruijter, 49 jaar en ik heb twee prachtige dochters van 22 jaar die vanuit hun eigen kracht stevig op eigen benen in het leven staan. Dat maakt mij trots.

In mijn leven heb ik al vroeg te maken gehad met gebeurtenissen die een serieuze indruk in mij hebben achtergelaten. Halverwege twintig ben ik een zoektocht begonnen naar mijn eigen kracht, omdat ik mij somber en verdrietig voelde en ook een soort van diepe angst om te leven. Ondanks dat had ik een diepe overtuiging niet bij de pakken neer te willen zitten en een voornemen dat ik mij ook gelukkig wilde voelen in mijn leven. Ik weigerde het om met deze gevoelens oud te worden.

En dit werd een besluit. Een besluit op zoek te gaan naar ‘iets’ wat mij vrede en geluk zou kunnen brengen. ‘Iets’ wat mij handvatten zou kunnen geven om mij gelukkig te kunnen voelen, zonder dat allerlei gebeurtenissen van buitenaf mij zó diep van binnen raken, mij wegblazen en innerlijke pijn en depressieve gevoelens bezorgen.

Deze zoektocht leidde, mede met mijn interesse naar wat mensen beweegt, naar de 4-jarige opleiding tot Psychosociaal therapeut | transpersoonlijk counselor aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO.

Het heeft mij een prachtig proces opgeleverd, een innerlijke reis, waardoor ik kan zeggen dat ik met vertrouwen door het leven loop vanuit mijn eigen kracht. Wanneer iets me nu overkomt in mijn leven, waait het een beetje, word ik niet meer weggeblazen maar blijf stevig staan en kan voelen wat er in mij gebeurt. Er is een weten in mij, hoe ik met de situatie om wil gaan.

Uit persoonlijke en professionele ervaring weet ik dat een veranderproces niet makkelijk is en zou dan ook een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan jouw proces.

Om mijn werk professionele inhoud te blijven geven en ik voor mijzelf vind dat ik nooit ben uitgeleerd, staat professionele en persoonlijke ontwikkeling nog steeds op mijn agenda. Op dit moment volg ik de 4-jarige opleiding tot biodynamisch psychotherapeut aan Het Nederlands Instituut voor Biodynamische psychologie Amsterdam.