Een sprong in het diepe

Moed en vertrouwen
Het vergt moed een sprong in het diepe te maken. Op de foto zie je het wateroppervlak van de zee. Wat zich onder het wateroppervlak bevindt, is niet zichtbaar. Toch springt de persoon vol vertrouwen het diepe tegemoet.

Op zoek gaan naar hulp, omdat je niet lekker in je vel zit of steeds maar weer in pijnlijke en verdrietige situaties terechtkomt, vergt ook moed.

Sprong in jezelf
Je zou kunnen zeggen dat therapie is als een sprong in de diepte van jezelf. Je kunt dit proces vergelijken met de persoon op de foto. Hij zal niet eerder ervaren, voelen en weten wat er zich onder dat wateroppervlak bevindt, totdat hij de sprong heeft gemaakt en contact maakt met het water.

Zo is het ook met de sprong in jezelf. Je lichaamsbewustzijn kun je vergelijken met het wateroppervlak. Pas wanneer je contact maakt met je lichaam en je aandacht diep naar binnen richt, kun je leren ervaren, voelen en weten wat er zich binnenin jou afspeelt.

Het leren vergroten van je lichaamsbewustzijn is daarom een wezenlijk onderdeel van het therapeutisch proces.

Innerlijke hulpbronnen
Hierdoor kun je leren je hulpbronnen te gebruiken, die al in je aanwezig zijn: de wijsheid van je lichaam, emotie, de wil, moed, intuïtie, creativiteit en heldere denken. Je vergroot je draagkracht en onbewuste belemmerde patronen kunnen zichtbaar worden.

Stapje voor stapje
Net zoals de sprong in de zee, kan het even duren voordat delen in jezelf helder worden. Stapje voor stapje leer je aspecten in jezelf waarnemen en word je je bewust van wie jij in essentie bent. Hierdoor ontstaat ruimte voor keuzes en nieuwe mogelijkheden.

Innerlijke reis
Therapie kan een innerlijke reis voor jou betekenen naar persoonlijke groei en heling, om weer in je eigen kracht te kunnen staan. Een reis die niet makkelijk is en soms zelfs moeilijk, pijnlijk en verdrietig kan zijn. Alleen jijzelf kunt deze reis afleggen, maar je hoeft het niet alleen te doen. In jouw persoonlijke proces kan ik een stukje met je meelopen, luisteren, vragen stellen, spiegelen en richting geven.

Zo wordt het een reis waarbij de weg zich stap voor stap voor je mag ontvouwen in vertrouwen.